Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


25 ÉVES A MOSONMAGYARÓVÁRI FOTÓ EGYESÜLET

Kedves Fotós Társunk!

Az 1993. február 22-én megalakult a helyi művelődési ház Fotóköre, ma már MOSONMAGYARÓVÁRI FOTÓ EGYESÜLET néven ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját 2018 évben. Október elején egy kiállítás keretében kívánunk megemlékezni erről a nevezetes eseményről.
Levelemmel szeretném megszólítani és tájékoztatni az egykori Fotós Társakat, akik az elmúlt években tagjai voltak a fotózást kedvelők közösségének és szívesen részt vennének a 25 éves jubileumi kiállításon. A kiállítás segítése érdekében vázolnám, a jelenlegi tagság által elfogadott szervezési és rendezési határköveiről;
✽    2018. március 19-ig jelezni kell a jubileumi kiállításon való szándékot. A jelenlegi és a volt fotós társak is részt vehetnek ezen a kiállításon.
✽    2018. június 11.-én megtörténik a kiállítani szándékozók által beadott képek szemre-vételezése és a képanyag darabszámának véglegesítése.

A kiállításhoz kapcsolódó információk:
•    Szóban, írásban és médián keresztül igyekszünk elérni a volt fotós társakat és lehetőséget kínálunk számukra is a részvételre. Kérek mindenkit, hogy személyes ismeretsége révén terjessze a volt fotós társak körében jubileumi kiállításunk fontosságát és a jelentkezés lehetőségét.
•    A fotós társ saját belátása és döntése alapján választja ki az általa nevezendő képeket a kiállításra. Ajánljuk, hogy legalább öt-hat képválasztéka legyen. Nincs téma és kategória megkötés. Nevezhető korábbi években kiállításokon szereplő kép is, de lehet teljesen új is. A képek az egyesület „fekete” kereteiben lesz kiállítva, ezért a méret tekintetében a 30X45 cm lesz az irányadó.
•    A kiállításnak lesznek költségei. Az egyesületünk alapvető bevételi forrása a tagdíj. Elsősorban erre kell támaszkodnunk. Ezért a kiállításon való indulás tagdíjhoz kötött. Az éves tagdíj 2018-ban is 6000.-Ft marad. A tervezés és szervezés biztonsága miatt 2018.március 19.-ig ezt is rendezni kell a résztvevőknek.
A 6000.-Ft a jubileumi kiállítás támogatásaként is adományozható, így nem kötelező az egyesületi tagság ténye, de jogosult kiállítóként képet küldeni. 

A jubileumi kiállítás szervezése természetesen időnként változtatást, pontosítást és életszerű igazítást igényel, de a fent leírtak szolgálnak az elinduláshoz, tervezéshez! Nem kell aggódni, mindenről időben döntünk és informáljuk az érintetteket.

Üdvözöljük és várjuk az egykori Fotós Társaink jelentkezését és ismét találják meg a fotózást kedvelők közösségét.

Kertész Attila, egyesület elnöke és a jelenlegi egyesületi tagok!